top of page

eTwinning “Food for Life: From Numbers to Nations”

  • Grzegorz Rycyk
  • 21 godzin temu
  • 1 minut(y) czytania

W naszej szkole odbyło się wyjątkowe zadanie kulinarne zorganizowane w ramach projektu eTwinning “Food for Life: From Numbers to Nations”. Uczniowie z klasy 1D wyruszyli w aromatyczną podróż, podczas której samodzielnie przygotowali różnorakie pizze, poznając jednocześnie bogactwo kuchni świata.


Podczas zadania młodzież odkrywała, jak różne kultury łącząc smaki, a także zdobywała praktyczne umiejętności związane z wyborem składników, mierzeniem proporcji, zasadami higieny, współpracą oraz świadomym odżywianiem. Krok po kroku przygotowali ciasto, skomponowali dodatki i upiekli własne pizze, które stały się pyszną nagrodą za ich zaangażowanie.


Zajęcia przyniosły wiele korzyści:


• Podniosły świadomość uczniów dotyczącą zdrowego żywienia,

• Utrwaliły znaczenie zbilansowanej diety,

• Pozwoliły zastosować umiejętności matematyczne w praktyce,

• Otworzyły drzwi do kulinarnej różnorodności świata,

• Wzmocniły współpracę i atmosferę uczenia się.


Uczniowie zakończyli zadanie, pełni satysfakcji i nowych doświadczeń, ucząc się poprzez twórcze działanie oraz ciesząc smakami, które powstały ich własnymi rękami. Nasza szkoła z dumą kontynuuje udział w projektach międzynarodowych, wspierając rozwój kompetencji potrzebnych w codziennym życiu.


Dziękujemy nauczycielom i uczniom zaangażowanym w realizację trzech projektów eTwinning.




 
 

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
Konkurs wiedzy ekologicznej o jakości powietrza

Sezon grzewczy w Polsce nie ma sztywnego terminu rozpoczęcia i zakończenia, który obowiązuje wszystkich. Przyjęło się jednak, że trwa od jesieni do wiosny – zwykle od października do kwietnia lub maja

 
 
Indywidualne Konta Rozwojowe

Ministerstwo Edukacji Narodowej informuje, że trwa rekrutacja do projektu  Indywidualne Konta Rozwojowe (IKR) Junior. Ta inicjatywa finansowana ze środków europejskich ma na celu wsparcie dzieci i mł

 
 
bottom of page